Снимка: БГНЕС
Тази седмица в сила влизат нови мерки и ограничения, които имат за цел да спрат разпространението на COVID-19. Всички кина, галерии и музеи се затварят, а провеждането на концерти се преустановяват. Изключение се прави само за театрите. Те продължават да работят с публика 30% от капацитета. 
 
Темата коментира директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов пред bTV.
 
През март за пръв път бяха обявени строги противоепидемични мерки и тогава театрите също бяха принудени да затворят. В момента има хора, които виждат нечестно предимство в решението на правителството театрите да продължат работа. Калин Сърменов от своя страна посочи, че театрите са заслужили тома с усилията, които са положили, за да предпазят публиката.
Още по темата
 
"Театрите са едно от най-защитените пространства", посочи той. Директорът на Сатиричния театър обясни, че публиката влиза и излиза от различни входове, задължително се извърва дезинфекция и се сяда през място и през ред. По този начин се спазва задължителното разстоянието между хората, което е повече от метър и половина.
 
По-трудната задача е предпазването на актьорите. Калин Сърменов е на мнение, че това е задача на директорите на съответните театри. "Спасението на давещия се е в ръцете на давещия се", каза той. Сърменов обясни още, че театрите са разполагали с няколко месеца, за да помислят как да осигурят безопасна среда за актьорите. 

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 месец

До Родолюбец "Защото е директор на театър и виден гербаджия,затова театрите не са рискови" но детските градини пак са затворени и си получават паричките макар че също не са рискови.

30

Родолюбец

преди 1 месец

Защото е директор на театър и виден гербаджия,затова театрите не са рискови ,ха ха ,а фитнесите и кината са!!!??Нищо не става с тази политика и с Ковида,преди се шляеха по цял свят и дрънкаха "пътувайте"Сега обаче не може да се излезе и от вкъщи ,обаче не поемат отговорност и не подават оставка!Нямат доблест ,ама байганьовци имат истерична жажда за власт!

29

Анонимен

преди 1 месец

И Вълчев казваше същото, а то какво стана.