Театралната постановка "Парченца от слънце и облак" е комбинация от текст, мелодия, насилие, много смешни, но и много тъжни моменти. Така описаха пиесата режисьорът Клара Армандова и актрисата в главната роля Албена Колева пред Bulgaria ON AIR
 
"Това са четири жени, които живеят в херметически затворен свят. Това ескалира още от началото на този век - хората не желаят да контактуват нашироко, започват да живеят в инкубатор и им липсва елементът на свобода", разказва режисьорът на постановката. 
 
Тя добави още, че представлението отразява сегашната действителност, когато хората живеят в непрестанен страх и притеснение за здравето си. 
 
"Има изолация и вътре в семействата, но не е заради Kовид-19, причините са други", подчерта Армандова. Тя обясни още, че героите в пиесата се връщат към младостта си, спомнят си времената, когато са имали свобода на избора.
 
"Това е канонична пиеса, която ще действа на всички емоции и чувства", отбеляза режисьорът.
 
Актрисата Албена Колева сподели, че се надява представлението да достигне в дълбочина зрителите.
 
"Разглеждаме следствието от това, което ни кара да чувстваме страх към външния свят", посочи Албена Колева и добави, че смехът през маската в залата е различен, както и че преди пандемията е имало повече публика.
 
На 20 октомври ще бъде премиерата на тази изцяло женска постановка. 
 
"Посланието е за нашата публика тук и сега", каза за финал режисьорът Клара Армандова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase