Снимка: Архив, Булфото

Татяна Лолова се прости със Славето на последния ден от Коледа. Бързо развил се рак на панкреаса го отне от актрисата, която беше заедно със съпруга си... 55 години.

Лолова ще уважи желанието на мъжа си и той ще бъде кремиран. Погребалната церемония ще бъде в тесен семеен кръг в събота (29.12)

"Много се измъчи. Крепи ме споменът за него. Той винаги е тука", разказва пред "24 часа" примата на българския театър.

До последния дъх Славето е бил заобиколен от съпругата си, сина си, снаха си и своите внуци, които заедно с него са се борили с тежката болест. Съпругат на Лолова обаче загуби битката.

Още по темата

След смъртта на Славето актрисата изключила домашния и мобилния си телефон. Намерила сили да уважи премиерата на "За какво ви е Дон Кихот", на колегите и от Сатиричния театър, но си тръгнала веднага след началото.

"Държи се, но тя си знае какво й струва това. До края имаше надежда, че ще стане чудо и той ще оздравее", споделят нейни близки.

Приятелите описват Светослав Светославов като много позитивен човек, със силен характер. Споделят, че бил прекрасен домакин.

"Беше такъв стоик. Искаше да спести на Таня дори болката, не даваше израз на страданието", разказва приятелката на семейството Юлия Пискулийска.

Желанието на Лолова било Славето да бъде изпратен в изключително тесен семеен кръг - един племенник на починалия и съпруг, техния син, внуците и снахата. Никой друг не е поканен на погребалната церемония.

Примата на българския театър се надява хората да уважат молбата й да се сбогува скромно със Славето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase