Снимка: One Dance Week

Танци, представящи арабския регион, ще ни покаже трупата на Омар Раджех по време на One Dance Week. Събитието ще се проведе в Пловдив през септември.

Раджех е хореограф и танцьор, считан за един от най-смелите и силни гласове на съвременната танцова сцена. Основава компанията си Omar Rajeh | Maqamat Dance Theatre през 2002-а година.

Завършил е театрално и танцово изкуство в Ливан и Англия. Автор е на 15 забавляващи спектакли, представяни из арабския регион и цяла Европа, а също в Канада и Корея.

Постановките му са част от престижни фестивали и сцени, като Eвропейския център за изкуства в Дрезден, Tanzquartier във Виена, Le Centquatre - Париж Les Théâtres de la Ville в Люксембург, Театър - Пфалцбау Лудвигсхафен, SZIGET - Будапеща, SIDANCE - Сеул и други.

Раджех е основател на BIPOD – ежегоден танцов фестивал в Бейрут, който представя творби на местни и чуждестранни танцови компании, а отскоро и на TAKWEEN – Училище за съвременен танц в Бейрут.

 

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 месеца

След организираното арабскоафриканското нашествие към европейските държавя спря да ме интересува всякакво изкуство и каквото и да е било от тези регони.