Снимка: Bulgaria On Air

Видео 07.06.2018

Продуцентът на "Мулен Руж" учи студенти от НАТФИЗ

Уникален шанс и невероятно предизвикателство за студентите от НАТФИЗ е, че филмовият продуцент на "Мулен Руж" и "Ромео и Жулиета" - Мартин Браун ги учи на кино у нас.

Основната заслуга за проекта е на ректора на Национална академия за театрално и филмово изкуство - проф. Семерджиев. Той и Браун са приятели от години, работили са заедно по различни образователни проекти, разказва Bulgaria ON AIR.

"С радост установих, че студентите се вълнуват от същите теми като тези в Австралия - каза продуцентът. - Вечният въпрос е коя история искат да разкажат, какви технологии ще използват и как ще я споделят с публиката".

Според Мартин Браун в света на киното винаги има големи мечти и ограничен бюджет. И винаги трябва да се взимат трудни решения за това как да бъде облечена красивата мечта във филм със скромен финансов ресурс.

 

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен

За да станеш актьор,се изискват много качества и се преминава през доста солидно обучение в НАТФИЗ,а и не само там.Не е толкова просто,нито многоповтарящите се репетиции са леки,на екрана и сцената може и да изглежда лесно,но това е доста труд.
Това,че не всеки актьор си намира реализация е трагедията им и затова малко хора рискуват да учат това изкуство.

1

Анонимен

преди 10 месеца

ами да. те за друго няма да стават като завършат, освен за кабаретни артистки. в някой долнопробен бар в студентски град...