Снимка: БТА

Престижното отличие "Златен век" - печат на Симеон Велики, бе връчен на актрисата Анета Сотирова лично от министъра на културата Петър Стоянович.

Официалната церемония се състоя днес в Министерството на културата, съобщиха от ведомството.

Най-високото отличие на Министерството на културата и почетната грамота й бяха връчени за нейния голям принос в развитието на българската култура.

Анета Сотирова започва кариерата си на сцената на Врачанския театър, следват и много успешни роли в киното и в театъра, а от дълги години тя професионално е свързана неизменно с Малък градски театър "Зад канала" и е едно от знаковите имена в трупата на този така обичан театър.

Една от най-прочутите й роли в театъра е на Дорис от пиесата "Всяка година по същото време", в която тя си партнираше с незабравимия Тодор Колев. Друга изключително успешна и запомняща се нейна изява е в постановката "Посещението на старата дама" от Дюренмат, е припомнила в словото си на тържествената церемония Красимира Филипова.

За мен е изключително висока чест да връча днес отличието "Златен век" - печат на Симеон Велики, на Анета Сотирова - една от най-добрите и обичани български актриси, е казал при награждаването министър Петър Стоянович. Той е споделил, че е бил запленен от играта на Анета Сотирова още като ученик, когатов старото лятно кино на Созопол е гледал българския игрален филм "От нищо нещо", където тя си партнираше със Стефан Данаилов.

След като получила от министър Стоянович най-високото отличие на Министерството на културата и почетната грамота, Анета Сотирова е благодарила за оказаното й признание и развълнувано е отбелязала, че в този миг е изключително щастлива и горда, тъй като не е очаквала подобна престижна награда и е много приятно изненадана.

Коментари Напиши коментар