Снимка: Pop&Roll

Общ преглед
7 сцени, вдъхновени от личния опит на авторите, зад които всъщност се крият 7 ключови за тях думи: енергия, знание, вдъхновение, вяра, борба, любов и свобода може да гледаме в спектакъла „7D”.

Това са и ценностите, в които танцьорите от Pop&Roll и партниращите им музиканти, диджеи и бийтбоксери вярват и се опитват да предадат на публиката. Искреността на тези послания личи и от друга тяхна инициатива - Jam On It, най-големия международен младежки фестивал за стрийт танци и култура.

Новият им спектакъл ще се играе на сцената на кино „Люмиер“ на 12 декември от 19.22 часа. След премиерата „7D“ ще тръгне на турне в 10 български града и в началото на 2013 г. ще се играе в културния център на Манхайм (Германия) - Feuerwache.

„7D“ е резултат от усилията на танцова група Pop&Roll (изпълнение и хореография) и Гергана Димитрова (консултант режисура и драматургия), по музика на Иван Шопов a.k.a. Balkansky, Стефан Колев a.k.a. DJ Skill, Peter Peterson Skoog и RooSee a.k.a. Ballkaniac Groover, Самуил Топалов (бийтбокс, глас), Никола Горялов (барабани), Михаела Михайлова (глас) и видео на Костадин „Екзарка“ Екзаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase