Снимка: Sofia Dance week

Общ преглед
Остават само 5 дни, в които имаме шанс да се сдобием с билети на преференциални цени за два от спектаклите на Sofia Dance week 2012. Последният промо ден е 15 август.

Една от постановките е на известната танцова компания от Германия Mouvoir, с хореограф Стефани Тирш. Спектакълът като че ли е изготвен с изключително интересната творческа колаборация с медиа артиста Ангела Мелитопулос и ражда новаторска сценична работа, в която хипермедиата задава множество канали на комуникация, превръщайки зрителя в единствения законодател на образа и смисъла.

Втората постановка е поверена на мултидисциплинарния и авангарден японски хореограф и танцьор Хироаки Умеда. Умеда ще представи два спектакъла – Haptic и Adapting for Distortion, в които развива изследването си на визуалното възприятие.

Работата му миксира елементи от съвременен танц, хип-хоп стилистика, електронна музика, светлинен дизайн, като изгражда изключително внушителна аудио-визуална среда, резултат на екстравагантно ползване на високите технологии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase