Снимка: БГНЕС
fallback

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на МВР на интернет страницата си. Информацията е към 13:00 часа днес.

На границата с Румъния трафикът на граничните пунктове 'Видин'', ''Кардам'', "Оряхово", "Никопол" и ''Дуранкулак" е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът на пунктовете ''Kулата'', ''Илинден'' и ''Маказа'' е интензивен на изход за леки автомобили.

Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП ''Капитан Андреево'' и ГКПП ''Лесово''.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП ''Kалотина'' на изход за леки автомобили.

Нормален е и трафикът на границата с Република Северна Македония.

На 26 август на ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Аналена

преди 1 седмица

Всяка година ходя на най-изискания курорт в югоизточна Европа - Слънчев бряг. Много съм доволна от всичко и с удоволствие се връщам отново там.

38

Анонимен

преди 1 седмица

С удоволствие си изчаках 2+ часа на границата и Кресна в замяна на удоволствието да съм в Гърция, а не в нашенската гнусотия. И така вече 12 години. Догодина - пак.

37

Шведски Шестак

преди 1 седмица

Преди години много шведи се лъжеха да отидат в Гърция. Сега вече никой не се лъже повече. Закриха всички редовни самолетни връзки от Стокхолм за Гърция поради липса на пътници.

fallback