Снимка: БГНЕС

Социологическо проучване в София е показало, че над 60% от хората не обръщат никакво внимание на рекламните брошури, които намират в пощенските си кутии.

Още по темата
Проучването е на агенция "Тренд". Проведена е през април като част от проекта „СТОП на рекламата!“.

Според изследването само година след стартиране на механизма “Стоп на рекламата”, той вече е разпознаваем от 30% от анкетираните. 10% от анкетираните твърдят, че вече имат залепен стикер “Стоп реклама”, а други 2% са имали, но е бил отлепен. Според мнозинството от тях след поставянето на стикера той е дал резултат. При 46% рекламата е намаляла значително, а при 25% е спряла напълно.  

Столичани масово смятат, че ако търговските вериги спазват ограниченията срещу неадресната хартиена реклама, това ще допринесе за опазването на околната среда.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 месеца

Науката твърди, че хората развиват огромен интерес към билбордовете само дни след интервенция в челния лоб. Но тези хора са единици, и наистина ли инвестициите в реклама са предназначени за тях? Може би не си струва, като теглиш чертата.

26

До как да спре

преди 3 месеца

"Докато хапвате" си е като от реклама. Всички "хапваме" постоянно. Много е дразнещо. Много реклами си изгледал, не се преструвай.

25

Анонимен

преди 3 месеца

Рекламите са за какво да не купувам,а не какво да купувам