Снимка: БГНЕС

Туристически автобус се преобърна на автомагистрала "Тракия" край Бургас в неделя. Няма загинали. От общо 17 пътници, 14 са откарани в болници. Двама от тях са в по-тежко състояние, но без опасност за живота.

Туристите са се връщали от екскурзия във Виена. На 15 километра преди Бургас автобусът се блъска в билборд, а после се преобръща в пътната канавка.

"Установено е, че в автобуса има 17 пътници, двама шофьори и стюард. За радост, няма загинали хора вследствие на преобръщането. Екипи на Спешна помощ са отвели пострадалите в УМБАЛ Бургас", коментира директорът на ОДМВР Бургас комисар Калоян Калоянов.

Шофьорът е тестван за употреба на алкохол. Пробата му е била отрицателна. Вероятната причина за инцидента е заспиване зад волана.

"Нищо не помня. Помня вече като бях обърнат. От Австрия пътуваме, двама шофьори сме", сподели шофьорът на автобуса Дамян Василев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

От туристическата фирма твърдят, че двамата шофьори са се сменяли постоянно и не става въпрос за преумора. По думите им последно шофьорите са се сменили в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase