Снимка БГНЕС

43-годишен шофьор на линейка е приет с опасност за живота в УМБАЛ-Бургас, след като е бил пребит от роднини на дете, пострадало в катастрофа, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 18,20 ч. на 15 април на пътя между селата Руен и Ябълчево. "Опел Зафира", шофиран от 18-годишен младеж с едва 5 дни стаж зад волана, удря каруца с кон, в която били 18-годишен младеж и момченце на 8 г. Причина за сблъсъка е неспазване на дистанция от страна на автомобила, уточняват от полицията.

Детето е  получило повърхностни рани по главата, прегледано е и освободено за домашно лечение. При медицинския преглед обаче 32-годишната майка на пострадалото дете започнала да крещи и да се държи агресивно.

Към нея се присъединили и други роднини в нетрезво състояние. Те започнали да обиждат и блъскат шофьора на линейката, като успели да му нанесат удари с юмруци по лицето и цялото тяло. Наложило се пристигналите двама полицаи да стрелят във въздуха, за да усмирят тълпата.

Задържани са шестима мъже, съпричастни към извършения побой. Те са възраст от 26 до 43 години, всички от Руен. Пострадалият шофьор на линейката е настанен в неврохирургията в Бургас с комоцио и опасност за живота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase