Изпращаме март с почти зимна обстановка - циклон на север от Балканите ще донесе по-студен въздух и ветровито време у нас, каза пред БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

Между сряда и петък сутрешните температури във високите котловинни полета и в Предбалкана ще са от минус 3 до плюс 2 градуса, което ще причини сериозни слани.

Очакват се дъжд и мокър сняг в планинските райони, включително и в София тази вечер.

Днес значителни валежи се очакват в Североизточна България - между 10-25 литра на квадратен метър.

С април идва и пролетното време с много резки амплитуди - ниски сутрешни и по-високи максимални температури заради удължаването на деня.

На първи април ще бъде слънчево, но в следващите три дни през страната ще премине нов студен атмосферен фронт, който ще причини ново застудяване и пролетни валежи. До средата на месеца не се очаква стабилно време без дъжд.

По Великден се очаква температурите да са по-високи от нормалните за периода, ще има и сухи дни, и такива с повече дъжд.

 

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 месеца

Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !

1

Анонимен

преди 2 месеца

През априлото ще е лятно температур.