Снимка: БГНЕС

Според Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи пари за поддръжка на пътищата трябва да има, както и пълен одит на системата.

Още по темата
"Таксите трябва да се събират качествено. Трябва да се знае и каква част от приходите се използват за поддръжка на пътищата, увеличаването на всеки шест месеца на таксата спира цялото планиране на превозвачите, но и покупателната способност продължава да пада. Само ще натоварим икономиката, а не да решим проблема", обясни пред Нова Нюз. И допълни, че е важно каква ще е конкретната цифра за ръст на тол таксите, облагане на транзитните коридори, отстъпка за свръхпробег на превозвачите и контрол на всички нарушения.

От своя страна Явор Пантелеев от Национално сдружение на българските спедитори смята, че увеличението на тол таксите е било планирано. "Добре, че правителството се вразуми и го отложи с още шест месеца. надявахме се те са използват, за да се промени логиката на тол системата, която от самото начало е сбъркана. Измислиха нещо, което не отговаря на потребностите на държавата и превозвачите. Надяваме се, че след изборите МРРБ ще влезе в режим на диалог, за да поправим грешките", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase