Снимка: БГНЕС

От днес картата за една линия от столичния градски транспорт отново е в продажба. Това е възможно, след като през февруари колегите в общинския съвет подкрепиха предложението ми да се върне един от най-предпочитаните от гражданите пътни документи. Няма промяна в цените - поименната карта е отново 23 лева, а неперсонализираната 28 лева.

Още по темата
Това написа в профила си във Facebook председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той е категоричен, че всички, които са закупили по-скъпи ученически карти, могат да отидат на касите на ЦГМ, за да си получат парите обратно. От днес ученическа и студентска карта ще са на цена 6.90 лева до края на годината.

"Напомням, че с решение на СОС, от началото на 202 3г., се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за учещи и работещи млади хора до 26 години на стойност 250 лева. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в градския транспорт. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които използват този билет, се прекачват на друго превозно средство в рамките на 30 минути. Безспорно това е дигитална революция", пише още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase