Снимка: БГНЕС

Жълт код за опасен вятър е обявен в десет области от страната.

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 2 до плюс 3 градуса в крайните северозападни райони. В сутрешните часове ще бъде ветровито. Над по-голямата част от страната облачността ще бъде разкъсана и на много места слънцето ще се показва. По-късно през деня в Североизточна България ще се заоблачи и на много места там ще паднат валежи от дъжд и сняг. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури в страната ще са от 2 до 8 градуса, а по морето - около 7 градуса. Над планините ще бъде облачно със слаби снеговалежи. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч.

В населените места от Западна и Северна България ще вали сняг, а покривката ще бъде от 5 до 10 см.

През уикенда ни очаква ново застудяване с валежи от сняг. От двата почивни дни - повече снеговалежи се очакват в събота. Новата седмица ще започне със студено време и валежи от сняг.

Коментари Напиши коментар

4

Моя милост

преди 1 месец

Събрало се индианско племе и питало местния шаман каква ще бъде зимата. Шаманът казал , че ще говори с боговете и ще ми каже но въпреки това племето да си подготви дърва за зимата. И на ли всички вярват на синоптиците шаманът ги попитал каква ще е зимата а те му отговорили , че ще е сурова и студена защото индианците изсекли гората. !!!!

3

Тревка

преди 1 месец

Луди хора, това е нормална зима. Какво плашите хората с лъжи!

2

Анонимен

преди 1 месец

И кои са 10-те области?