Най-бедната област в страната вече не е Видин, а Хасково, сочат данните за икономическия растеж по региони след пандемията.

Не всички обаче са съгласни с тази оценка.

"Това най-вероятно се дължи на различни темпове на възстановяване през 2021 г. Трябва да се има на предвид, че разликите са много малки. Първите 10 области се нареждат в диапазон от 10 000 лв. до 15 000 лв. на човек. Съответно най-вероятно това няма да е последното разместване, което ще видим. Няма да се учудя, ако видим едно възстановяване на предкризисните стойности", коментира икономистът Адриан Николов пред Bulgaria ON AIR.

В самият град жителите са раздвоени - вижда се и кризата, но се откриват и възможности за развитие. Безработицата е ниска, предприятията работят, не липсват и инвестиции.

"Реализация има през 2022 и 2023 г., очакваме големи инвеститори в нашата община. Малко от производствата, които са в Хасково,  правят износ. Ние сме търговски град и бизнесът се занимава с внос и търговия", заяви кметът на Хасково Станислав Дечев.

Само за миналата година в община Хасково са влезли близо 3 млн. лв. от данъци за купуване на коли или имоти, казват още местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase