Снимка: БГНЕС

Над 700 снегорина са обработвали пътищата в районите със снеговалеж през нощта и сутринта, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". За да се осигури безопасно пътуване по републиканските пътища, обработката на настилките продължава.

Сняг вали в Северозападна България и в района на Смолян, в която област е ограничено движението на МПС с ремаркета и полуремаркета. Преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона е ограничено през проходите "Печинско", "Рожен", "Превала" и "Троянски".

Още по темата
За да се осигури проходимостта на пътищата екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози, като предприемат действия за обработка на трасетата. Приоритет остават магистралите, най-натоварените първокласни и второкласни пътища, както и проходите, свързващи Северна и Южна България.

АПИ отново призовава шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, да карат със съобразена скорост, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase