Снимка: БГНЕС

Полицейска акция срещу битовата престъпност се провежда в Котленско. Това съобщи за БТА комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР - Сливен. Към настоящия час проверяващите са в котленското село Пъдарево, където е изграден контролен пункт и се проверява двупосочно движението. Там се намира основна пътна артерия към Рижкия проход и трафикът е интензивен.

КПП са изградени и в селата Мокрен и Градец.

"До момента има един задържан. Правят се обиски на адреси в някои населени места. В акцията участват Регионалната дирекция по горите, които следят за добив и превоз на незаконна търговия. Пътна полиция по метода на широкообхватния контрол извършва проверки за употреба на алкохол и наркотици. Акцията продължава", съобщи комисар Кикьов, цитиран от БНР.

Специализираната полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност, установяване на пътни нарушения, свързани с употреба на алкохол, наркотици и неправоспособни, е започнала в 6 часа тази сутрин.

С обучено куче се извършват проверки на автомобили за наркотици. В момента то участва в претърсване на адреси във връзка с извършени кражби. Задържано е едно лице, което се издирва за кражба.

В акцията участват и служители на Югоизточното държавно предприятие, които съвместно с полицейски екипи, ще извършват проверки за незаконна дървесина.

Акцията днес продължава в населени места в района на полицейски участък "Градец".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase