Жителите на едно от наводнените карловски села - Слатина, обмислят протести на жълтите павета и пред президентство в София, а причината е бездействието на държавните институции. Хората живеят в страх, че може отново да бъдат наводнени, а инфраструктурата все още не е възстановена.

Четири месеца и половина след потопа, от разрушените мостове в Слатина, само един е проходим, но и той не е обезопасен. Възрастните хора от горната част на селото са принудени да ходят с километри пеш до магазина, за да си купят най-необходимите продукти.

"Този е единственият мост, който свързва селото. Той е направен с подръчни материали, имаше пешеходни мостове, защото хората от горния край трябва да слязат, да обикалят и да отидат до пощата, магазина", коментира Ангелина Нешева, която е жител на Слатина.

Хората живеят в страх, че при по-обилни дъждове и снеговалежи отново може да бъдат наводнени, а коритото на реката все още не е укрепено.

"Над тези дерета, които наводниха селото отгоре, има готови диги, при следващ дъжд, които не са разчистени, отново ще пометат и ще залеят всичко", допълни Пенка.

Мостът между Слатина и съседното село Розино също е разрушен. От община Карлово заявиха, че е обявена обществена поръчка за проектиране и възстановяване на двете дерета, и двата моста в селото и предстои да бъде избран изпълнител.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

20

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 седмица

Нали тези същите гласуваха за Киро да вървят при него да търсят пари нали искаха промяна имат я

19

Анонимен

преди 1 седмица

Вие не сте им важни,защото не върви за политическия PR. За Пендиков човека на Джамбаски самолет,а той щеше да бъде излекуван и в Охрид.Да не говорим,че само преди година е бил анти-Българин.Сега обаче июа избори ще се възползват от него.А йолко Българи страдат.Да бе говорим колко бездомни има,колко деца има които имат нужда от помощ.

18

Анонимен

преди 1 седмица

Когато взимаха по 50 кинта да гласуват за един и същи кмет от ГЕРБ през последните 15 години защо не протестираха?