Снимка: БГНЕС

Мигранти - гладни и премръзнали нахлуват по къщите в Треклянско, като това се случва дори и нощем, разказват местните хора. Напливът на мигранти по западната граница обаче е намалял, коментира областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.

5-6 бежанци нахлули към 1.30 часа през нощта в къщата в една от махалите в Треклянско, стопанинът ги прогонил с пушка, разказа негов роднина пред БНР:

"Като ги видял да влизат в къщата, излязъл, гръмнал с пушката. Жената на един приятел, който идва в събота и неделя, излязла да хвърля боклука. Те били до оградата. Жената си изкарала акъла. Започнала да писка, да вика. Излязъл и мъжът ѝ и ги видял".

Набелязват се мерки срещу бежанския наплив по западната граница - това казва областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски:

"Уточнихме на процедура как да действаме, сега е по-спокойно. Тук едната граница - македонската, е абсолютно спокойна, за другата - трафикът намалява".

Коментари Напиши коментар

103

До 111

преди 2 месеца

Ти попитай унгарците ,какво му мислят на Орбан !Инфлацията е най високата в Европа и за хората положението става все по непосилно ! Фидес ще последва с гръм и трясък съдбата на гръцката Сириза !

102

Един гостенин

преди 2 месеца

До 110 В случая не ти е виновна демокрацията, била тя велика или нормална, а соцът със сляпото следване на съветския модел. След създаването на ТКЗС този планински и граничен край се изпразва от населението и днес в Трекляно живеят 300 души, а във всички останали села и махали от общината - още стотина.

101

Дезинформация

преди 2 месеца

Ама верно ли са били гладни и премръзнали? Горкичките. Веднага да им се предостави нотариален акт на къщите в които са нахлули. На бившите собственици на къщите може да се даде една каравана без санитарен възел по карловски модел.