Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През следващото денонощие ще остане ветровито, със силен южен вятър, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места, главно от южната страна на планините, ще превали дъжд. Остава топло, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София минимална - около 5°, максимална - около 15°. Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-18°.

Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с бурен, по високите и открити части ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В четвъртък ще остане много ветровито, със силен, на места в Източна България и по северните склонове на планините - бурен. Ще бъде предимно облачно. В Западна България и планините ще има и валежи от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг, в отделни райони ще са значителни по количество. Доста топло за втората половина от януари с минимални температури между 8° и 13° и максимални - между 15° и 20°. В петък в цялата страна ще има валежи, повече по количество и на повече места ще са в Западна и Южна България. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне студен въздух.

С понижението на температурите, по-късно през деня и в по-ниските планински райони и високите полета дъждът ще преминава в сняг. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен юг-югозападен вятър и там температурите ще останат над 10°, а валежите ще са слаби и на отделни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase