Снимка: БГНЕС

Днес денят ще започне с минимални температури в страната от 0 до 6 градуса, в западните райони и в Добруджа на места до минус 1. Преди обед ще се задържи дъждовно - в северните райони от мокър сняг, а в Добруджа и по Черноморието от дъжд и сняг. Следобед валежите ще спират.

Ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад със скорост до 30 километра в час. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури ще са от 2 до 10 градуса, а в югозападните райони и по Черноморието до 9-10. Над планините облачността ще бъде разкъсана до значителна. Билата и върховете ще се откриват следобед.

В събота от запад нова облачна вълна ще достигне до България, следобед в западните райони ще превали сняг, а по Черноморието дъжд. В неделя ще има мъгли и ниски облаци, следобед ще бъде слънчево. В понеделник ще бъде по-слънчево, а югозападният вятър ще повиши температурите. Във вторник ще премине нова облачна вълна с вятър и слаби валежи от дъжд, а в планините и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase