За десета година 39-годишният Георги Симеонов от Горна Оряховица влиза в ролята на Дядо Коледа с благотворителна кауза. Той посещава домове по поръчка и раздава подаръци, а хонорарите дава за благотворителност. Тази година ще подпомогне пострадалите хора от наводненото карловско село Богдан.

Георги Симеонов помага на хората в Карлово и веднага след сполетялото ги бедствие.

"Ходихме като доброволци, с приятели разривахме кал, пясък, вода изхвърляхме, но положението е страшно. Опитахме се да помогнем на бедстващите жители, аз от Горна Оряховица събрах три буса с мебели и най-необходимото", сподели Георги пред Bulgaria ON AIR.

Тази година той ще обиколи около 50 домашни адреса в Горна Оряховица. Едно от първите места, които посетиq беше детска градина.

"За втора година с Георги организираме тази инициатива и всички родители, и деца, и персонал се отзовават за бедстващите в Карлово", каза учителят Даниела Железарова.

"Отзовават се родители, бяхме подготвили благотворителен базар - събира средства за наводненото село, трябва да окажем съдействие, за подпомагането на хората и живущите там", допълни директорът на ДГ "Щастливо детство" Мариана Кушева.

На 13 януари Георги Симеонов ще връчи лично събраните средства на пострадалите в село Богдан.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase