Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Шумен наблюдава и ръководи досъдебно производство по повод тежко пътнотранспортно произшествие, при което на място загинаха млад мъж и малолетно момиче, а друго непълнолетно момиче почина в болница малко по-късно.

Катастрофата стана около 21:20 часа на 23 декември на бул. "Симеон Велики" в града, до Томбул джамия. Според първоначалните данни, 24-годишен мъж, управлявал BMW с превишена скорост, загубил контрол над автомобила и се блъснал в стълб от уличното осветление.

Още по темата
Вследствие на пътното произшествие на място загинаха шофьорът и малолетно момиче, пътувало в автомобила. Друго непълнолетно момиче бе откарано в много тежко състояние в болницата в града, където по-късно почина.

Направен е оглед на местопроизшествието, а днес се извършва и допълнителен. Назначени са съдебно-медицински, химически и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби, чиито анализ да установи има ли употреба на алкохол или наркотични вещества.

Работата по изясняване на тежкия пътен инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase