Снимка: БГНЕС

Ски-сезонът в Пампорово ще бъде открит на 23 декември (петък), съобщи Таня Маринова, маркетинг директор на „Пампорово“ АД.  Тя прогнозира очакван силен сезон в курорта, през която заетостта в хотелите се връща на нивата отпреди пандемията, съобщава БТА.

Първите за сезона чартъри с ирландски туристи вече пристигнаха в Пампорово.

Оръдията за изкуствено заснежавана в курорта работят денонощно през последните дни, през които температурите паднаха под минус 3 градуса. Пистите се заснежават и обработват, благодарение на работата на екипа на ски-зоната, който се справя с проблема с липсата на естествен сняг и пролетното време до края на миналата седмица.

На 23 декември ще бъдат отворени пет писти - 1, 1А, 6, 10 и 11,  обслужвани от лифтовете № 1, 2, 5 и 7. Съобразявайки се с метеорологичните прогнози, от дружеството предвиждат в следващите дни да се отварят поетапно и допълнителни писти.

В дните от 23 до 28 декември  дневна лифт карта в Пампорово ще струва 75 лв. за възрастни, 59 лв. за младежи (12-17.99 г.) и за лица над 65 години, 45 лв. за деца от 7 до 11.99  години.  

След това ще влязат в сила редовните цени на лифт картите за сезона -  85 лева за възрастни, 67 лева за младежи и скиори  над 65 години,  51 лева за деца за дневна карта.  

От тази зима Пампорово въвежда нов тип ски карта - "Select", която бе продавана на преференциални цени и отворени дати за ползване в навечерието на сезона.  Всички видове ски карти могат да бъдат купени или презаредени онлайн на интернет страницата на "Пампорово" АД.  

Български, английски, ирландски, румънски, гръцки, турски и молдовски туристи се очакват около Коледно-Новогодишните празници в Пампорово. Чартърната програма с чуждестранни ваканционни групи към курорта е възстановена в пълния обем,  според данни на „Пампорово“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase