Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на великотърновското село Леденик три дни са без ток заради планови прекъсвания и ремонти от "Енерго Про". Дружеството обаче не предупреждава за профилактиката и вече има домакинства с изгорели електроуреди. Хората са възмутени защо точно през зимата трябва да се ремонтира електроразпределителната мрежа.

"Планово, ремонтни дейности - така съобщенията вървят при нас. Телефонът ни постоянно прегрява. Ние не можем декември да живеем без ток - младите семейства с децата, възрастните хора. Дори да имаме печки на дърва, повечето са с инсталации, локално парно с помпи, имаме къщи с термопомпи. Това са хора, на които им нарушаваме живота. Имаме фирми, имаме предприятия в селото, които също работят", обобщи Силвия Тодорова, главен специалист кметство Леденик.

От енергодружеството не съобщават за плановите прекъсвания предварително. "Лампите мигат вчера следобяд! Три пъти..и аз се чудя къде да бягам, какво да спирам, то светва и после пак!", разказва Надка Илиева.

Фризерът на Кина Гочева напълно изгорял, точно защото не била предупредена за спирането на тока.

"Взе да бръмчи някак особено. Изнесохме го тука, извадихме всичко в камерка и там напъхахме всичките работи, останалите ги изхвърлих", жалва се възрастната жена.

Оплаквания официално са постъпили от 3-4 домакинства.

"Те трябва да се обърнат към "Енерго про", те трябва да пратят комисия от дружеството, да им види щетите, да може да реагират", поясни Силвия Тодорова.

От дружеството заявиха, че приключват с профилактиката и от утре потребителите няма да имат проблеми с електричеството.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase