Близо 100 000 жители на община Пазарджик повече от година нямат достъп до денонощна аптека. В търсене на решение, Регионалната фармацевтична колегия потърси помощ от общинския кмет Тодор Попов.

Хората от Пазарджик и още 31 населени места няма откъде да си купят лекарства след 22 часа.

"Има семейства с малки деца, възрастни хора, през нощта нещо може да стане, така че трябва да има аптека. Това си е нормално", казва жител на града пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Кметът Тодор Попов се срещна с представители на Регионалната фармацевтична колегия, за да обсъдят възможностите за откриване на денонощна аптека с помощта на общината. Нито един частен собственик обаче не може да си позволи да поддържа 24 часов режим на работа.

Целта е да има поне една аптека, която да работи през нощта. А мярката за заплащане на разходите за нощната смяна от общината да е за цялата 2023 г., предлагат фармацевтите. Община Пазарджик е готова да съдейства.

свързани

"Винаги съм се стремял да подкрепям такива инициативи, които са полезни за хората. Моята работа е да се грижа за хората, а тази услуга е важно да бъде денонощна, защото все пак ние сме голям център", каза кметът Тодор Попов.

Очаква се до края на годината да бъде изяснен механизмът, по който община Пазарджик ще подпомогне разкриването на денонощна аптека, както и кои собственици на аптеки са готови да се включат за бъдещите дежурства.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Коментари Напиши коментар

19

Не думай

преди 1 месец

В Пазарджик няма денонощна аптека от 10 години. Сега ли се сетихте. Много си жалък, що за олигофрении драскаш/?

18

не се

преди 1 месец

отваря така лесно аптека- ами после-наем много пари за програмата с която се работи ддс данъци осигуровки и не на последно ,,рекет,,от проверяващите и тн

17

Анонимен

преди 1 месец

До АнонименАми отиди до Неапол и ги питай... Абе, защо нямате нощна аптека тука?? Не знаете ли, че в Пазарджик ще има?