Снимка: БГНЕС

Четвърти ден продължава издирването на мъжете, които изчезнаха в яз. "Мандра" край Бургас.

От рано сутринта водолазни екипи претърсват конкретен район от дъното на водоема. Точно там се предполага, че издирваните са спуснали надуваемата си лодка.

44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неизвестност от 23:00 часа на 27 ноември. Техни близки са подали сигнал за изчезването им в 6:00 часа на следващия ден (понеделник). От тогава досега издирвателните действия не са спирали.

"Акцията продължава и днес. Водолазите отново са на терен. Паралелно с това по бреговете на язовира са разпределени пешеходни двойки от горски служители и полицаи. Отново се използва и дрон за наблюдение от въздуха“, каза за БТА директорът на общинската дирекция “Култура и връзки с обществеността“ Весела Йорданова.

Директорът на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към местната администрация съобщи, че ще бъде използван втори дрон, предоставен от доброволец, тази сутрин.

"Не сме спирали да търсим, но все още не сме открили нищо. Единственото, което е намерено, е надуваемата лодка на мъжете и няколко рибарски мрежи. Днес пристигна втори екип от водолази от "Гранична полиция", който е в язовира с лодка на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Дъното проверяват и водолазите на пожарната.

Общинската лодка с монтиран сонар също е във водата. За съжаление, днес отново търсим под вода, основно. Площта на този водоем е огромна, затова сме се съсредоточили върху конкретни участъци“, посочи Веселин Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase