Снимка: БГНЕС

50 хиляди души от 8 целеви групи ще получат 300 лева еднократна помощ за отопление, съобщи служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Още по темата

Лазаров отчете, че през тази година МС реализира редовната си програма за целево енергийно подпомагане като с 623,5 лв. целева помощ за този отоплителен сезон, са подкрепени почти 302 000 души.

В края на месец октомври правителството одобри допълнителен бюджет към МТСП за оказване на подкрепа на лица и семейства.

До този момент почти 10 000 са лицата, които са подкрепени с 400 лева.

От новата помощ лицата, попадащи в осемте целеви групи, ще се възползват по облекчена процедура, стана ясно от думите на Лазаров. Няма да е необходимо да се подават документи в Агенцията за социално подпомагане, тъй като лицата вече са идентифицирани

Коментари Напиши коментар

4

анонимен

преди 1 месец

Стига с тези помощи! Безплатно отопление, пакети с храни, какви ли не още, а обикновеният човек с около хиляда лева дас и плаща всичко, така ли? Чудите ли се още защо избягаха оттук или пък защо нямат повече от едно дете? Спирайте с лиготиите, нали уж е капитализъм, кое му е пазарното!?

3

Анонимен

преди 1 месец

Ще хранят цигааньора предизборно.

2

Червен каскет

преди 1 месец

А в Русия на семейството на всеки мобилизиран дават без пари въглища или дърва!Да се самомобилизираме,другари и към Украйна!