Снимка: БГНЕС

Съществува сериозен риск от инциденти с нелегални мигранти по време на ловните излети, сигнализира отново кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, който е и председател на Ловно-рибарското сдружение "Странджа".

Още по темата

За същото Христов предупреди и в началото на ловния сезон. По думите му сега обаче мигрантският натиск в района на българо – турската граница е значително нараснал, както писа БТА. Поради това и срещите на ловците с незаконно преминали границата зачестяват.

 "Два случая пресни имаме с мигранти и ловни дружинки. В единия случай се е разминало на косъм да не се стреля – 13 души изскачат от храсти. Шум страхотен, както дивеч може да го предизвика. Това е всяка събота и неделя", каза кметът на Болярово.

По думите му в региона ловуват над 600 души, като част от тях – на самата граница. Само в община Болярово има 14 ловни дружинки. Всички техни председатели са многократно предупредени за изключително повишено внимание при ловните излети, подчерта Христов.

"Изрично ги предупредих – докато не видите цел, няма да стреляте. Никога, никога границата не е била така, а аз съм израснал в района ѝ. Да не говорим, че никога не е била и толкова замърсена – тонове, тонове с боклуци", коментира още кметът.

Коментари Напиши коментар

22

Емо

преди 1 месец

Малко се опомнете, преминаването на граница е не причина да убиеш някой. Проявете малко критично мислене, тази нашата държава отдавна не е нито хубаво, нито приятно място за живеене, ако има някой за убиване това не са мигрантите, а архитектите на грабежите и преразпределянето по време на прехода. пък и тая кръжадност ми изглежда смешна, смешни сте с виртуалната си ярост с виртуалния автомат на границата, пък бензина като стана 3.80 и прясното от 2 лв. на 3.50-4 гледате, мрънкате, но си траете.

21

Minuva42

преди 1 месец

Накрая ловците ще трябва да ви свършат работата

20

Анонимен

преди 1 месец

Държавата да дава по 100лв за глава на мигрант.