Снимка: БГНЕС

За последния лот на магистрала "Европа", който е от Сливница до София, вероятно ще загубим част от европейското финансиране, съобщи пред bTV служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Той обясни, че като заместник-министър в предишното служебно правителство е подготвил всичко за изграждането на този участък. За съжаление този план не беше одобрен и загубихме седем месеца, каза Шишков.

Ще загубим финансиране за последния етап, който е между Сливница и София – той няма да може да бъде завършен до края на 2023 г., докогато е програмата, уточни министърът на регионалното развитие. Той отбеляза, че не може да посочи колко точно са средствата, но със сигурност ще има загуби.

Магистралата, която се нарича „Европа“, е най-далече от европейското мислене и начин на строителство. Още от 2014 г. е започнал замисълът за тази магистрала, има одобрени подробни устройствени планове за построяване на три лота, построен е един от тях – средният, доста време се строи и се удължават сроковете да строежа на последния лот пред „Калотина“, коментира министър Иван Шишков. 
 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 месеца

Айде взеха парите на фирмите на Баце, махнаха ги и изчегъртаха. Ама така като гледам парите пак изчезнаха, ама и магистрали няма. Не знам дали не трябваше да започнем чегъртането след като приключи пътищата, та поне да можем да караме колите до протестите по пътища.

28

Смех

преди 2 месеца

ЗА КОЛЕДА..ше имате "асфалтова пица"...да ви е здраве от ГЕРБ!!

27

ПО ВРЕМЕ НА БОКО

преди 2 месеца

...Имаше пари пари за ядене и пътища----а при ПП , ше ядете асфалта..ХАХАХ----ТОВА Е "ПРОМЯНАТА"!!!.