Снимка: БГНЕС

За последния лот на магистрала "Европа", който е от Сливница до София, вероятно ще загубим част от европейското финансиране, съобщи пред bTV служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Той обясни, че като заместник-министър в предишното служебно правителство е подготвил всичко за изграждането на този участък. За съжаление този план не беше одобрен и загубихме седем месеца, каза Шишков.

Ще загубим финансиране за последния етап, който е между Сливница и София – той няма да може да бъде завършен до края на 2023 г., докогато е програмата, уточни министърът на регионалното развитие. Той отбеляза, че не може да посочи колко точно са средствата, но със сигурност ще има загуби.

Магистралата, която се нарича „Европа“, е най-далече от европейското мислене и начин на строителство. Още от 2014 г. е започнал замисълът за тази магистрала, има одобрени подробни устройствени планове за построяване на три лота, построен е един от тях – средният, доста време се строи и се удължават сроковете да строежа на последния лот пред „Калотина“, коментира министър Иван Шишков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase