Снимка: БГНЕС

Наемите на магазини в "Слънчев бряг" надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата. В момента в курорта се търсят нови наематели за новия летен сезон 2023, но интерес няма.

Брокерът Надя Драгиева споделя, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. "В Бургас след края на сезона хората търсят нови места за своя бизнес, ако са планирали преместване. Тогава са и най-високите наемни нива. Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни имоти. 20-30% е ръстът на наемите в сравнение на миналата година. Има лек отлив от търсене на имоти от страна на украинци", посочи тя перд Нова телевизия.

Още по темата
По думите ѝ според обзавеждането си апартаментите се делят на нисък, среден и висок клас, а това определя цената.

"Наем на жилище със старо обзавеждане бележи ръст със 100 лева и стига 300, а при луксозно обзаведените в нови сгради наемът достига до 2500 лева. Тези, които плащат високите наеми имат високи доходи и обикновено работят от вкъщи, в IT сектора. От въвеждането на хоумофиса насам се завишиха и наемите. Има и имоти с прекалено висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро вече няма, особено в сградите висок клас", обясни брокерът.

Надя Драгиева посъветва хората да внимават за важните за тях неща и да не бързат с вземането на решение.
 

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 месеца

Предвид, че парите вървят към тоалетна хартия е нормално всичко да поскъпва и цените на имоти и злато да летят в небето.

18

хмм

преди 2 месеца

значи има вдигат наемите но няма наематели , еми да ги вдигнат още пък може и да се намерят

17

Анонимен

преди 2 месеца

"...но интерес няма" - няма и да има!