Снимка: БГНЕС

Два изгубени портфейла в Шумен бяха върнати на собствениците им днес, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Далия Великова и Мария Кондова от четвърти "а" клас в Средното училище "Йоан Екзарх Български" в Шумен в обедните часове днес намерили портмоне на пешеходната алея до училището, в което се обучават. Те веднага се обадили на телефон 112 и на място пристигнал полицейски екип от Шумен. Дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата му и решила да се върне по пътя, по който минала преди това. Децата ѝ предали портмонето.

Още един портфейл е намерен в Шумен и предаден на собственика му днес, предава БТА. В ранните следобедни часове на деня 49-годишната Даниела Христова посетила полицейското управление в Шумен, за да предаде намерен мъжки портфейл с над 500 лева, с лични документи, кредитни и дебитни карти. Жената намерила портфейла на паркинга на пл.“ Кристал“ в областния град, малко около 23:00 часа, в Деня на християнското семейство - 21 ноември.

Полицейски служители се свързали със собственика на портфейла и жената му го предала. Развълнуван, 30-годишният Юджел Басри от село Загориче ѝ благодарил, като сподели, че не очаквал портмонето му да бъде върнато. „Дъщеря ми е почти на Вашата възраст, знам какво е преживяването и колко е неприятно, защото тя също е губила документи и телефон, които не се намериха“, споделила Христова при предаването на портфейла, цитирана от пресцентъра на полицията в Шумен.

ОД на МВР в Шумен изказва специални благодарности към четвъртокласничките Мария Кондова и Далия Великова, както и към Даниела Христова - за доблестните им постъпки, които са пример за обществото, допълват от пресцентъра на полицията. 

Момче на 12 години намери и предаде в полицейското управление в Шумен на 25 август портфейл с две лични карти, четири дебитни карти и стотинки. Момчета на 12 и 14 години от областния град пък намериха мъжки портфейл с документи, парична сума и мобилен телефон, след което ги предадоха в полицията в областния град на 18 август. На 22 юли 11-годишно момиче от Шумен също намери и върна, за втори пореден път, портмоне с документи и пари. През юни тя и приятелката ѝ намериха в района на Томбул джамия портмоне с документи, карти за разплащане и пари, което също предадоха в полицията, припомниха МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase