Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицаи и служители на Държавната психиатрична болница в шуменското село Царев брод установиха и задържаха избягали от лечебното заведение пациенти, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В дежурната част на полицията в Шумен в 9.15 часа днес е получена информация за двама пациенти, които напуснали болницата в с. Царев брод. По данни на ръководството на лечебното заведение пациентите, на 23 години, били агресивни, предава БТА.

Веднага към селото са насочени полицейски служители от охранителна и териториална полиция, както и служители на сектор "Специални тактически действия" на МВР. 

Уведомени своевременно били всички съседни районни полицейски управления и участъка в Хитрино за извършване на проверки.

Служителите на реда са обходили всички входно-изходни артерии от и към селото. В издирването на настанените за лечение в психиатричната болница се включили и служители на лечебното заведение. С тяхно съдействие те са установени в изоставена бензиностанция в бившия Захарен чифлик.

Пациентите са задържани преди около час и са настанени отново в болничното заведение.

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 месеца

Като искат да задържат болни хора - грешка си нямат, страхотна полиция. Като става дума за истински престъпници, хич ги няма...

23

Хаха

преди 2 месеца

Бойко Рашков им се бил изплъзнал понеже имал 50 имота там и се би скрил. Хубаво е да имаш имоти навсякъде коментира той. И добави не разбирам защо вие не си купувате имоти. Толкова е забавно.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Избягали са за митинг на Възраждане. Винаги верни на партията!