Снимка: БГНЕС

От днес до 30 ноември се провежда третият, последен етап на акция "Зима", който е насочен към контрола за техническото състояние на превозните средства.

Още по темата

"От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия или такива с дълбочина на протектора не по-малко от 4 мм. Важно е водачите да обърнат внимание на техническото състояние на автомобилите си като състоянието на акумулатора, охладителната система, течността за чистачките, както и на самите чистачки.

Охладителната система също трябва да бъде в изправност и всички елементи от автомобила, които са свързани с управлението при зимни условия", заяви пред БНР Александър Димов, експерт в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Санкциите, ако автомобилът не е готов за движение при зимни условия, са от 50 до 200 лева.

Коментари Напиши коментар

21

Дюрексултрагрип

преди 2 месеца

Има промоция на есенни гуми, направете и тях задължителни, а за условията тук е по - добре да се кара с гуми за износен асфалт с дупки.

20

До 19

преди 2 месеца

Пъцулай ли си?)))Личи ти..кютюк!))

19

До 6

преди 2 месеца

Ти гледам акъл нямаш, а за стадо говориш :))) Кой изисква зимни гуми за зимата?!?!?! Няма такова нещо! Ти си типичен пример за едноклетъчна овца от стадото :)