Бащата на Сашко е бил на косъм да бъде набит от доброволците. Това стана ясно от пост във фейсбук групата "Да намерим Сашко". Очевидец разказва как хората са започнали да го упрекват и да го дърпат.

"Нощта бе направен пореден сериозен обход от доброволци! До тук добре...

По стечение на обстоятелствата при обхода бях в една кола с бащата на Сашко. Потресен съм от реакцията на хората към него! Дърпат го, заканват му се, упрекват го, за малко и голям пердах да отнесе. Приканвам всички за спокойствие, защото от това напрежение полза няма !"

"Да, бащата на Сашко направи по мое мнение последните 36 часа куп грешни ходове и това изнерви доброволците (вкл. и мен, който съм редом до него), но не това е начина да се реши проблемът с тази агресия! Не искам да му се явявам адвокат, но той с това не спане и напрежение, което му се събра последните 4 дни се превърна в кълбо от нерви и ходещ сомнанбул", пише още в поста.

"На всеки му идва в повече напътствията, в които бащата приканва нас, доброволците, да изпълняваме от врачки, оракули, гадателки и т.н., но за миг се поставете на негово място и пожарите, които бошуват в главата му! Днес обещавам да опитам да разговарям с него и да бъде по- умерен и последователен в действията си, а вие си обещайте сами на себе си да бъдете по-смирени и да се молим за щастлив край!"

Търсенето на 12-годишният Александър от Перник продължава вече пети ден. Екстрасенс казал на бащата на Сашко да свика среднощна акция за търсене над гробищата, но и тази акция не даде резултат. Вчера от прокуратурата съобщиха, че до момента няма доказателства детето да е жертва на престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase