Снимка: БГНЕС

Полицаи от Нови пазар задържаха водач, шофирал с 3,43 промила алкохол, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.  

Водачът е спрян от полицаите за проверка на 4 ноември, около 11:30 часа. Зад волана на лек автомобил "Фолксваген Голф", с шуменска регистрация, бил 47-годишен мъж от село Тръница във видимо нетрезво състояние. Тестван е с дрегер. Отчетени са 3,43 промила алкохол в издишания въздух.

Мъжът не е дал кръвна проба за анализ, предава БТА. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувано бързо производство.

Според данни на полицията в Шумен от началото на годината до 28 октомври в областта са установени над 46 хил. нарушения на водачите, от които за скорост са малко над 27 хил.

Установени са и 349 неправоспособни водачи, както и 201, седнали зад волана след употреба на алкохол и 69, които са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Регистрирани са 99 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинали са осем, ранени са 112 участници в пътното движение. Най-много са пътните произшествия, при които е ударен пешеходец – 24.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase