Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info получихме не малко сигнали за нападения от домашни и бездомни кучета. Наш потребител ни разказва за патилата си и как се е оттървал от наранявания:

"Искам да подам сигнал за две нападения от агресивни кучета, отглеждани от Пътно управление по път 82 София-Самоков в участъка близо до ресторант Златна рибка. Кучетата се намират в двора на Пътното (не знам точно как се води), намиращ се непосредствено до ресторант Златна рибка в посока София. Бях нападнат два пъти от едно и също куче на датите 8 и 30 октомври 2022 г. около 17-18 часа, движейки се с велосипед по път 82 Долни Пасарел към Кокаляне. Кучетата се намират в двора, но когато забележат движещ се велосипедист, започват да лаят и се събират на глутница по 2-3, тичат покрай оградата, излизат през портала на пътя, подгонвайки велосипедистите", разказва нашият потребител.

Според него едното куче е специално обучено да напада хора и вероятно и други велосипедисти са били нападани. Молбата е да се вземат спешни мерки тези кучета да нямат повече възможност да се движат извън района на предприятието и да нападат мирни граждани. Ако служителите на фирмата искат да отглеждат опасни породи, да бъдат така добри да ограничат агресията им само в района на предприятието си, се настоява в сигнала.

Друг наш потребител от град Варна се опасява за живота и здравето на дъщеря си, тъй като в района пребивава глутница бездомни и опасни кучета. Авторът на сигнала споделя, че детето е много наплашено от зверското поведение на кучетата и апелира своевременно да се вземат мерки от отговорните институции.

Същия проблем се наблюдава в центъра на София - в иначе прекрасна градинка за почивка и игра обикалят безпризорни песове, които плашат и агресират без причина.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase