Снимка: БГНЕС, архив

Пиян шофьор предизвика катастрофа между лек автомобил и автобус в Стара Загора, съобщава БТА, като се позовава на информация на Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в четвъртък вечер малко след 19:30 часа в близост до оживена спирка по бул. "Цар Симеон Велики". Автобусът на градския транспорт е изпълнявал редовна линия №3, когато в задната част на превозното средство се ударил лек автомобил "Хонда", управляван от 55-годишен водач.

Мъжът е тестван за употреба на алкохол. Проверката е отчела резултат над 1,2 промила алкохол в кръвта. Шофьорът на автобуса е дал отрицателна проба за употреба на алкохол.

Причинени са леки имуществени вреди на двете моторни превозни средства. Няма данни за пострадали пътници. В сектор "Пътна полиция" е образувано бързо производство.

Рано тази сутрин по главен път I-5, южно от Стара Загора, на пътния възел с подхода към автомагистрала "Тракия", е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал влекач "Мерцедес"  с прикачено полуремарке, управляван от 41- годишен мъж. Няма данни за пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase