Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътнотранспортно произшествие, при което е пострадала млада жена, и случай на управление на моторно превозно средство с 1,59 промила алкохолно съдържание в издишания от шофьора въздух са регистрирани в Силистренско, съобщиха от Областната дрекция на МВР.

21-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие вчера по пътя между Тутракан и село Шуменци. Жената загубила управлението на шофирания от нея лек автомобил и колата се ударила в мантинела.

Пострадалата е получила комоцио и е настанена в болница, предава БТА. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

Петдесет и две годишен мъж е задържан, след като е установено, че шофира след употреба на алкохол. На 3 ноември около 03:10 часа той управлявал лек автомобил в Силистра и e спрян за полицейска проверка. С дрегер са отчетени 1,59 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Отказал е да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

От началото на тази година пътните полицаи в Силистренско  са установили 55 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на дрога и 184 случая на шофиране след употреба на алкохол, 87 от които с концентрация над 1,2 промила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase