Снимка: БГНЕС

С още 16.3 км по-дълга става автомагистрала "Хемус". Новият участък между Буховци и Белокопитово предстои да бъде открит.

По договор отсечката трябваше да е готова през пролетта на 2020 година, но по различни причини това не се случи, предава Bulgaria ON AIR.

Новият участък ще бъде открит от министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков, заместник-министър Захари Христов и председателя на Агенция ''Пътна инфраструктура'' Иво Иванов.

На събитието са поканени да присъстват областните управители на Шумен и на Търговище, кметове на населени места от района и представители на браншови организации.

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 3 месеца

За такова постижение според мене е срамно да не присъства на откриването Байдън, Путин и Папата да я освети, че то следващите 16км ще са след 200 години. Те поканили некакви министри и депутати, алоууу то 20% от населението на БГ са били вече депутати и министри

38

Анонимен

преди 3 месеца

16,3 километра е задръстването от Ботевград до Витиня. 50 километра от София до Ботевград за 2 часа.

37

Анонимен

преди 3 месеца

Леле колко милиона за 16 км.. или Милярда ? 2 години закъснените.. да ходи да реже някой от работниците лентата , че е срам за 2 години работа. Хората на вънка за 2 години правят магистрала от 200 км..