Снимка: Facebook

Парти за сбогуване с паветата - така са кръстили протеста си старозагорци, които в петъчната вечер използваха улично платно с току-що изваден паваж за нетрадиционен купон. Протестът бе иницииран с идеята паважът по централната старозагорска улица "Св. Княз Борис" да се запази и да се покаже несъгласие с отстраняването на дърветата в района.

Авторите на идеята са от емблематично заведение в района, а мрежата на местен творчески колектив направи поредица артистични намеси. В една от тях на струпаните павета са изрисувани очи и е поставен въпрос "Накъде?".

Заради набиращата все по-голяма популярност тема в социалните медии, кметът Живко Тодоров поясни в интервю снощи, че част от настилката на улицата все пак ще бъде с паваж и предложи по-голямата част от паважа да бъде приложена по други старозагорски улици, които да се превърнат в пешеходни и артистични зони.

Протестиращите обаче продължават с мобилизацията си и в идните дни предстоят нови артистични акции. По думите им пред медии снощи паважът трябва да бъде оставен, или заменен, но при всички положения тази централна улица, по която са и основни красиви старозагорски сгради, бе изгубила стила си, ако се асфалтира.

Междувременно, в града текат множество улични ремонти, което създава допълнително напрежение. В местните медии пък излезе информация, че е образувана и проверка на прокуратурата по повод премахване на дървета в центъра на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase