Снимка: БГНЕС

9407 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 774 водачи и пътници. Съставени са 2465 фиша и 752 акта за установени административни нарушения.

Още по темата
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – един от тях е шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, седем са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а други 7, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол" са проверени 2514 МПС и 2845 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 628 фиша и 169 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Коментари Напиши коментар

10

12 г. У-ние на герб

преди 3 месеца

Това са резултатите. Деградирала нация. Строшена държава. Строшени хора. Бг. Е ада на земята. Мизерията е страшна. Сбирайте багажа докато можете. Тук остават Пеевски , Тиквата и Доган. В гробището ***. Ако възкръснат Ботев и Левски пак ще се гътнат. България е превърната в едно голямо ромско гето. Уголемен модел на Столипиново. Пазете си живота че тук убийците не ги и съдят.

9

анонимен

преди 3 месеца

Бърза промяна на законодателството-конфискация на колата, отнемане до живот свидетелството за управление и затвор. Това са опасни камикадзета убийци.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Дилърите не ги пипат защото имат политически чадър. Хванат нещо малко чат пат колкото да не е без хич и до там.