Снимка: БГНЕС

Седем години лишаване от свобода при първоначален "общ" режим на изтърпяване наложи Окръжният съд в Стара Загора на 29-годишен шофьор, който е шофирал след употреба на наркотици и е причинил смъртта на мотоциклетист.

Присъдата е за мъж с инициали А.А., поданик на Кралство Великобритания, пребиваващ в България, става ясно от справка в официалния сайт на институцията.

Още по темата

Мъжът е признат за виновен, че на 3 октомври 2021 г. на кръстовището на ул."Генерал Столетов" и ул."Цар Иван Шишман" в Стара Загора при управляване на лек автомобил е нарушил правилата за движение.

Шофьорът е предприел забранена маневра "завой наляво" и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклет. В резултат на това е причинил по непредпазливост смъртта на 42-годишен мотоциклетист, както и средни телесни повреди на 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж (пешеходци, намиращи се на тротоара).

От събраните по делото доказателства е установено, че деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, а шофьорът е избягал от местопроизшествието.

"Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура- Стара Загора няма да обжалва наложеното от съда наказание", съобщи пред БТА говорителят на Окръжна прокуратура- Стара Загора Георги Видев.

Осъденият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase