Двама братя, противници на режима на Путин, намериха спасение в България. Единия е роден тук, а другият - в Русия. И двамата са живели известно време у нас. По-малкият, Александър, е студент в Русия.

"Имаше много малко хора на протестите. Това прави протестът по-опасен, когато хората са по-малко никой няма да те защити от полицията.

Още по темата
Още на 24 февруари получих уведомление, че трябва да се явя за проверка на документи с перспектива за повикване. По моя преценка целта беше да знаят с какъв мобилизационен резерв разполагат за по-нататък. Още тогава бях напрегнат, беше странно за мен. Прецених, че е по-добре да напусна Русия", каза Александър Танев в студиото на Bulgaria ON AIR.

В България го посреща брат му Петър. Той определя случващото се като пълен хаос, а по думите му се случва под диктатура.

"Майките ще излязат на протестите. Режимът на Путин е гнил и корупционен. Цари абсолютен хаос, дори самите пропагандисти са шокирани от начина на разпределяне на хората- всичко се прави без правила и аргументи", коментира Петър Танев пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че напускането на Русия ще става все по-трудно.

"На 30 септември Путин ще се обърне към Федералното събрание, вероятно ще затвори границите, защото много хора напускат, напълно вероятно е да обяви обща мобилизация", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase