Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 41-годишна жена с инициали А. М., причинила тежка телесна повреда на дете, осиновено от нея, съобщи БНР.

Незабавно е започнало разследване за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и други.

Още по темата
Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето.

Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момиченцето са нанесени от жената.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре.

По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби в гр. Пловдив.

Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив ще иска „задържане под стража“ спрямо нея.  

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

5

бонго

преди 4 месеца

До Възраждане - казаха по тв-то, не си съчинявай мелодрами! Майката е със собствен бизнес, финансово осигурена, и не, не е от малцинствата. Незаможен човек не може да осинови дете.

4

Това е

преди 4 месеца

Нагледен пример защо осиновяването, инвитрото, приемната грижа трябва да бъдат ограничени само за семейни двойки до 40г. Самотни осиновители, родители, прехвърлили 40 г., са хора с психични отклонения, които само могат да навредят на детето.

3

Възраждане

преди 4 месеца

До редакцията и г-н Росен Стоичев- Защо не сте обективни, изкривявате и премълчавате фактите? Кажете цялата истина от малцинствата ли е майката, фондация ли и и съдеиства да осинови детенцето? Отнето ли е детето от кръвните му родители, за да бъде дадено на осиновителите? Коя е фондацията? Или и вие сте в далаверата, за да премълчавате и изкривявате истината? Много моля не ми триите коментарите, ако истината не ви харесва замислете се що за хора и журналисти сте.