Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на купуването на гласове стартира на територията на Бургаска област. Общо задържани са единайсет лица по осем образувани бързи полицейски производства и седем преписки.

Пет от тях са с повдигнати обвинения за отвличане, осъществено на територията на централната градска част на Бургас за неуредени финансови взаимоотношения. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Бургас.

Две от лицата – 23-годишни близнаци, са задържани в Приморско с голяма парична сума и наркотични вещества, като се проверява съпричастността им към възможно купуване на гласове.

Образуваните бързи полицейски производства са за притежание на наркотични вещества и за шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Регистрирани са два отказа за тестване за наркотични вещества.

Преписките, образувани до момента, най-общо са за притежаване на акцизни стоки без бандерол.
 

Коментари Напиши коментар

4

дамаджан

преди 2 месеца

Бойко Рашков знае и ще го кокаже друг път.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Най-много гласове се купуват в областите Добрич, Силистра, Русе, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Хасково.

2

бре

преди 2 месеца

гербаджийска му работа.