България е на първо място в света сред 230 страни по намаляване на населението. От 9 млн. вече сме 6,8 млн., а може би и много по-малко, показва проучване на ООН. Прогнозите на Световната банка пък сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души.

Още по темата


"Ние сме в демографска катастрофа.  У нас 148 995 души, наспускат този свят, а 58 678 се раждат", заяви директорът на Демографския институт към БАН акад. Петър Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според него причините да губим толкова хора са десетки и те трябва да бъдат намерени и анализирани. Също така уточни, че има програми, съдействащи за увеличаването на раждаемостта.

"Всички раждания, които са 60 хил., изчезват с емиграцията, която също е 60 хил. Със 150 хил. души намалява България всяка година. Това прави 410 души на ден, или 17 души на всеки час. На всеки 3 минути България намалява с един човек", обясни академик Иванов.

Коментари Напиши коментар

361

Анонимен

преди 4 дни

А недейте така, от хубаво никой народ не се топи!, а то от хубаво още по хубаво, ама на слънцето силно, глобално затопляне, топим се!, е накрая като измършавеем съвсем, ще спрем да се топим!, ама дано не е късно!

360

да бе

преди 5 дни

А то пък Европа ще цъфне и завърже с тия бежанци и трети полове. .

359

хаха

преди 5 дни

Само бели и културнии ще намериш в Европа и САЩ. Направо бъка от тях. В Англия англичаните са малцинство, в Европа скоро ще е същото. В САЩ само за тази година над милион мексиканци са пуснали демократите и неолибералите .Истината е, че демократите направиха клоака навсякъде.