Снимка: Helpbook

Сигнали от всякакво естество получихме в платформата на Helpbook.info през изминалата седмица.
Наш потребител, който е собственик на трафопост в столичния район Люлин, ни сигнализира за опасни клони на дървета:

"Бих искал да бъдат отрязани клоните на дърветата, които попадат върху покрива на притежаваното от мен помещение, тъй като възпрепятстват правото ми на собственост. Към момента е невъзможно да се направи спешен ремонт на покрива, също така клоните попадат и върху олуците на сградата, което води до проблеми с оттичането на дъждовните води. Изпитвам затруднения и при ремонта на фасадата на помещението, поради което моля компетентните лица да извършат незабавно отстраняване на клоните на дърветата в близост до имота ми.

Изпратиха ни снимка от квартал Редута, на която се виждат кошери с пчели, които се отглеждат при неподходящи условия на покрива на барака в междублоковото пространство. Авторът на сигнала се притеснява за здравето си, както и за това на живущите в съседните сгради, домашните любимци и най-вече за хората с алергии към ужилвания.

Сигнал чрез нас  към БАБХ подаде наш потребител, касаещ нелегалното развъждане и продажба на кучета от всякакви породи в град Сливен. Молбата е да се извърши проверка, тъй като има съмнения, че тази дейност не е законово регламентирана и да се установи налични ли са разрешителни и удостоверение за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните.

За пореден път наш редовен потребител от град Русе е заснел автомобил, който е изоставен повече от две години и заема паркомясто.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.